Μουντιάλ 2022: Αλλάζει τα δεδομένα στις ομάδες η FIFA


H FIFA ανακοίνωσε αλλαγές αναφορικά με τις αποστολές των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ 2022.  

Σημαντική είναι η αλλαγή που ανακοίνωσε η FIFA ενόψει του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, καθώς οι προπονητές των εθνικών ομάδων θα έχουν την δυνατότητα να συνθέσουν μια αποστολή μεταξύ 23 και 26 παικτών.

Αυτό συμβαίνει καθώς η πιθανότητα να υπάρξουν κρούσματα κορονοϊού σε κάποια αποστολή είναι αρκετά μεγάλη, οπότε οι τεχνικοί πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών από το ρόστερ τους. Επίσης το γεγονός ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, σημαίνει ότι η σεζόν όλων των παικτών θα διακοπεί για μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα η κόπωση και οι τραυματισμοί να είναι αρκετά συχνοί λόγω κόπωσης.

{https://twitter.com/sportbible/status/1540005412736475139}

Η FIFA διευκρίνισε ότι:

«Δεδομένης της ανάγκης να υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα των παικτών, καθώς και του ευρύτερου πλαισίου των διαταραχών που προκαλεί η πανδημία COVID-19 στις ομάδες πριν και κατά τη διάρκεια των τουρνουά, το Γραφείο αποφάσισε τα εξής:

Ο μέγιστος αριθμός παικτών στη release list έχει αυξηθεί από 35 σε 55 παίκτες.

Ο αριθμός των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην τελική λίστα έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 23 με 26 να είναι η μέγιστη δυνατότητα.

Η τελική λίστα των ομάδων θα πρέπει να έχει δηλωθεί μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Δεν θα επιτρέπεται να κάθονται στον πάγκο της ομάδας περισσότερα από 26 άτομα (έως 15 αναπληρωματικοί και 11 υπάλληλοι της ομάδας – ένας από αυτούς πρέπει να είναι ο γιατρός της ομάδας)».

Πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο εισιτήρια

Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε ότι ήδη έχουν πουληθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια για τους αγώνες της φάσης των ομίλων, καθώς έχει ολοκληρωθεί η πρώτη και η δεύτερη φάση των πωλήσεων.

Διαθέσιμα εισιτήρια υπάρχουν ακόμα, με την FIFA να πουλά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τα λεγόμενα «πακέτα φιλοξενίας αγώνα» τα οποία, ενώ αρκετά έχουν δοθεί και στους χορηγούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να τα διαθέσουν σε εργαζόμενούς τους ή μέσω διαγωνισμών.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr