Η Amazon ετοιμάζεται να αγοράσει τα δικαιώματα του Champions League


Τα δικαιώματα για την προβολή αγώνων του UEFA Champions League θέλει να πάρει η Amazon.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του UEFA Champions League στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλει να εξασφαλίσει η Amazon η οποία ετοιμάζει πρόταση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών μαζί με την BT Sport, σε μια συμφωνία που πρόκειται να περιλαμβάνει και την Premier League.

Αναλυτικότερα, η Amazon Prime πρόκειται να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του Champions League στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά σε μια κοινή συμφωνία με την BT Sport.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η «Daily Mail», στη δημοπρασία δικαιωμάτων για τις σεζόν 2024-2027, η UEFA δεν επιθυμεί να υπάρχει αποκλειστικότητα στην μετάδοση. Σημειώνεται ότι μόνο η BT Sport μεταδίδει τον θεσμό από το 2015, όμως τώρα τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν με την Amazon να επωφελείται.

Έτσι, ο Αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη συνάψει ένα τριετές συμβόλαιο μετάδοσης αγώνων του Champions League στη Γερμανία (σ.σ. ξεκίνησε την περασμένη σεζόν) οπότε η εξασφάλιση των δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει σημαντικά την θέση της στην προβολή αθλητικών διοργανώσεων.

Το Champions League αλλάζει και η Amazon επωφελείται 

Η αλλαγή της δομής του Champions League με τη συμμετοχή 36 συλλόγων που θα παίξουν οκτώ αγώνες της φάσης των ομίλων του 2024, σύμφωνα με το νέο σύστημα, αναμένεται να είναι κερδοφόρα και για τις δύο πλευρές. Αρχικά η Amazon θα μπορεί να προβάλλει πολλούς από τους αγώνες της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και οι ομάδες θα έχουν οικονομικό όφελος από την συμφωνία των δικαιωμάτων.

Ο αυξημένος αριθμός αγώνων έχει ενθαρρύνει την UEFA να εγκαταλείψει την αποκλειστικότητα στα τηλεοπτικά δικαιώματα και να απευθυνθεί στην Amazon καθώς μπορεί να προσφέρει μια σειρά παιχνιδιών σε συγκεκριμένες ομάδες φιλάθλων.

Η αγορά των δικαιωμάτων του Champions League θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία τους μέχρι σήμερα και θα παράσχει ενθάρρυνση στους συλλόγους ότι θα μπορούσαν να υποβάλουν προσφορά για περισσότερους αγώνες Premier League στον επόμενο κύκλο δικαιωμάτων μετά το 2025.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr