Η Τουρκία κατηγορεί τον Δένδια για… επεκτατικές βλέψεις μετά το tweet του για την Αγία Σοφία


Επιθετική ήταν απάντηση της Τουρκίας κατά του Νίκου Δένδια με αφορμή το tweet που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Τουρκία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μία μέρα μετά το tweet του Νίκου Δένδια για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε επιθετική απάντηση κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που ο ίδιος περιορίστηκε απλώς να δηλώσει θλίψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνει, επίσης, αναφορά στα τζαμιά που γκρεμίστηκαν στη χώρα μας. «Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τι έγραψε ο Νίκος Δένδιας

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία» έγραψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1530819146300391424}

Επιθετική απάντηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Σε μπαράζ αναρτήσεων, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: 

«Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, ο γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη.

Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Προθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1530988720941416448}

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1530988725949407235}

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1530988731582251008}Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis