Η ΑΕΚ έγινε 98 ετών: Πλάνα από το Μουσείο της (Βίντεο)


Γιατί αυτά τα γενέθλια έχουν ιστορική σημασία για την ΑΕΚ.

Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα, Τετάρτη (13/4) η ΑΕΚ, η οποία γίνεται 98 ετών, καθώς ιδρύθηκε από Κωνσταντινουπολίτες στην Αθήνα στις 13 Απριλίου 1924.

Τα φετινά γενέθλια της ΑΕΚ έχουν ιστορική σημασία, αφού σε αυτήν την «ηλικία» η Ένωση θα μπει στο νέο της γήπεδο, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγους μήνες.

Έτσι, το εορταστικό video που ανέβασε η ΠΑΕ στα Social Media έχει άμεση σχέση με το Μουσείο που θα στεγαστεί στην «Αγιά Σοφιά», με φανέλες, τρόπαια, ιστορικά πρωτοσέλιδα, κειμήλια που δώρισαν ορισμένοι από τους θρύλους του «Δικέφαλου», φωτογραφίες. Γενικά ένα μικρό μέρος από τα εκθέματα που σε λίγο καιρό θα μπορούν να απολαύσουν από κοντά οι φίλαθλοι.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

 «Τα 98 της χρόνια συμπληρώνει σήμερα η ΑΕΚ. 98 χρόνια με τίτλους, μεγάλες νίκες, στιγμές δόξας, ευρωπαϊκής καταξίωσης και ποδοσφαιρικού πολιτισμού, αντάξιες των αρχών και των καταβολών της ομάδας μας από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της.

Γιορτάζοντας τα φετινά της «γενέθλια», η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα τις μέρες για την επιστροφή της στο σπίτι της. Και μαζί της, θα επιστρέψουν στην Νέα Φιλαδέλφεια όλα τα κειμήλια της ιστορίας της, που θα βρουν επιτέλους την στέγη που τους αρμόζει, στο ένα από τα δύο μουσεία που κατασκευάζονται στην OPAP Arena. Μια μικρή γεύση μόνο από αυτά μπορείτε να πάρετε στο βίντεο που ετοίμασε το AEK TV.

Η ΑΕΚ επιστρέφει σπίτι της. Η ιστορία μας επιστρέφει σπίτι της!».

Δείτε το βίντεο από το Μουσείο της Ένωσης:

{https://www.youtube.com/watch?v=dGrPIcXnLSE}

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: ieidiseis.gr