Ανάρμοστη δήλωση Οικονόμου, χαρακτηρίζει τραμπούκους τους φοιτητές – «Βολές» κατά της Διεθνούς Αμνηστίας


«Δεν ξέρω πόσο έχει ενημερωθεί η Διεθνής Αμνηστία», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου για τις αναφορές της Οργάνωσης, η οποία έκανε λόγο για «περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών».

Σε «γραμμή» αστυνομίας κινήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου όταν κλήθηκε ν’ απαντήσει, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για την ευθεία βολή βομβίδας κρότου – λάμψης που δέχθηκε στο πρόσωπο από αστυνομικούς ο 21χρονος φοιτητής στο ΑΠΘ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε λέξη για την ευθεία βολή, αν και γι’ αυτό ακριβώς ρωτήθηκε, ενώ έριξε την ευθύνη για τα όσα έγιναν σε «τραμπούκους» που με «όρους συμμορίας επιδιώκουν να καταλύσουν τις αποφάσεις των οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ο Γιάννης Οικονόμου έβαλε «απέναντι» και τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία προχθές έκανε λόγο για «περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών», τονίζοντας ότι μάλλον δεν έχει ενημερωθεί σωστά.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

-Οι φοιτητής που δέχθηκε ευθεία βολή από την αστυνομία, θεωρείται από την κυβέρνηση ταραξίας;

Γιάννης Οικονόμου: «Σας είπα ότι εξαιτίας της βίαιης κι απαράδεκτης επίθεσης απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις που είναι εκεί για να φυλάσσουν τον χώρο από όσους με βαριοπούλες θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, δυστυχώς προκλήθηκαν αυτά τα φαινόμενα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού επίσης».

-Ποια είναι η αλήθεια για την κυβέρνηση σχετικά με τη Διεθνή Αμνηστία για τις αναφορές για περιττή και υπερβολική χρήση βίας;

Γιάννης Οικονόμου: Η αλήθεια για την κυβέρνηση είναι ότι ορισμένοι τραμπούκοι, με όρους συμμορίας, επιδιώκουν να καταλύσουν τις αποφάσεις των οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είναι σαφές ότι ορισμένοι επιδιώκουν ένταση στο ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν θα τους παρακολούθησουμε, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία δεν θα αφήσει τις συμμορίες να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους αποφάσεις στους χώρους των ΑΕΙ. Δεν ξέρω πόσο έχει ενημερωθεί η Διεθνής Αμνηστία. Κάποιοι με το έτσι θέλω επί 34 χρόνια είχαν καταλάβει έναν χώρο. Ο χώρος με απόφαση της Συγκλήτου αποφασίστηκε να γίνει βιβλιοθήκη, και κάποιοι επιμένουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο 18:16’’ και στο 19:36’’:

{https://www.youtube.com/watch?v=HJDvBINHGjg&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7}

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή:ieidiseis